diumenge, 2 de juny del 2013

Els anys 60

ELS MACROFESTIVALS (Silvia Guixà):

Encara que en anys anteriors ja s'havien organitzat grans concentracions de música, les dels anys seixanta, conegudes com a macrofestivals, representaven la cultura juvenil del moment. Alguns d'aquests macrofestivals van ser molt importants, com el concert a Altamont, el festival de Louisville, Woodstock Music and Art Festival (el més important de tots, que va consistir en tres dies de música ininterrumpuda), Atlanta pop Festival (festival que va provocar que es prohibissin durant un temps els festivals a l'aire lliure) i el festival de Newport.
Gràcies a aquests macrofestivals es van donar a conèixer cantants i guitarristes com Jimi Hendrix i Janis Joplin, o grups com Cream i Crosby, Stills o Nash & Young.

EL ROCK A EUROPA DURANT ELS ANYS 60 (Borja Combas):

Els dos estils de rock (blanc i negre) van arribar i es van difondre ràpidament a Europa, especialment a Anglaterra. Durant aquesta dècada van aparèixer dos dels grups més importants del món de la música popular urbana: The Beatles (amb estil blanc) i The Rolling Stones (amb estil negre).
Les cançons de The Beatles van ser molt populars arreu del món. La seva música era l'anomenat so Liverpool, una amplificació moderada del rock'n'roll. Ells utilitzaven la cada més amable del rock'n'roll. El grup estava format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Va ser el grup de música amb més èxits i vendes de discos de la història de la música popular. Les seves aportacions innovadores van ajudar a descobrir noves estrelles en anys posteriors.
The Beatles:



The Rolling Stones va iniciar la seva trajectòria amb una actitud provocadora i incomformista que han mantingut sempre. Van arribar a ser una de les bandes més solitàries del rock. El grup es va formar el 1962, quan ells encara anaven a l'escola, i encara segueixen en actiu. El seu estil de música ha estat influenciat per la música nord-americana, especialment el del blues i el rock'n'roll. Ells van fusionar aquests dos estils en un estil basat en la guitarra i el Hard Rock
The Rolling Stones:


EL ROCK A L'ESTAT ESPANYOL ALS ANYS 60 (Borja Combas):

El rock va arribar més tard que a la resta d'Europa, però a finals dels anys 50 comencen a aparèixer els primers grups, com Los Estudiantes. No obstant, els autèntic pioners del rock a Espanya van ser El Dúo Dinámico. Més tard van aparèixer més grups. 
En aquesta dècada i la dels 70, els músics vivien de les vendes dels seus discs, que en aquella època es compraven molt, ja que la música s'havia fet molt popular a Espanya, i era tan bona com la de la resta d'Europa.
Com hem dit abans, El Dúo Dinámico va ser un dels grups més populars no solament a Espanya, sinó també a Amèrica Llatina. Aquest grup va néixer a Barcelona a finals dels 50, i va participar en festivals de música repartits per tota Espanya, a més, van aconseguir diversos premis, com el del Festival de la Cançó de la Mediterrània. També van guanyar el festival d'Eurovisió el 1968; era la primera vegada que Espanya hi guanyava.
El Dúo Dinámico:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada